Devreker & Deprez

"De ideale job? Hij bestaat. Maar hij is voor iedereen anders."

"De balans tussen een rijk leven en een rijke job, dát is werkgenegenheid."

Geven en nemen

10-04-2017
Categorieën: Work

 

Geven en nemen

We zijn ondertussen twee weken verder. De opstartkriebels zijn achter de rug en de laatste akkefietjes zijn rechtgezet (nou ja, op nog wat details na). Nu is het tijd voor het échte werk. En daar zijn we blij om, want we hadden ‘onze boetiek’ gemist. We zijn alle twee niet de meest geduldige mensen van de wereld. Administratieve rompslomp en eindeloze brainstormsessies? Dat is niets voor ons, wij zijn doeners. Beslissingen nemen en vooruit met de geit. Maar alles heeft zijn tijd nodig. Enfin, we zijn er!

Darwin wordt in de bloemetjes én de krant gezet

De business staat niet stil. Fleur kreeg een superboeket bloemen van Peter, een gelukkig man met een nieuwe job sinds maandag. De bloemen waren geplant met aarde en al, het zijn waarschijnlijk blijvertjes. Ik vermoed dat haar naam er voor iets tussen zit. De hint naar een bloemetje is natuurlijk snel gelegd, bij de kandidaten die ons erkentelijk willen zijn! Ook het Kortrijks Handelsblad heeft onze start niet gemist. Aan hen mochten we ons verhaal nog eens vol trots vertellen.

We zetten ons beste beentje voor

Onze tijd en de ruimtes letterlijk verdelen, daar beginnen we nu onze draai in te vinden. Vooral in Kortrijk, maar ook in Deinze en af en toe in Westrozebeke. We schikken ons naar onze kandidaten. Mensen die na een lange werkdag nog de moeite nemen om met ons af te spreken, daar doen wij graag een extra inspanning voor. We merken dat de bedrijven ook steeds inschikkelijker worden om kandidaten te ontvangen, wat niet evident is. Een  personeelsmedewerker die, na een hele dag op het werk, nog enthousiast en gepassioneerd het bedrijf en de vacature wil voorstellen? Chapeau! Net als wij, zijn ook zij erg betrokken bij hun bedrijf en willen ze enkel het beste. Ook als dat betekent dat ze een aflevering van Thuis moeten opnemen die avond. Want die topkandidaat, de énige echte ware, de witte raaf met zijn gele botjes aan, daar willen we al eens een ‘efforke’ voor doen. Als we daardoor die perfecte medewerker kunnen vinden en overtuigen, dan doen we dat graag.

Driehoeksverhouding

Maar het is zeker wederzijds! Onze kandidaten waarderen de tijd en moeite die wij en de personeelsmedewerkers in hen steken, om hen te ontmoeten en te leren kennen. Kandidaten die dit niet inzien, die zelf de wetten bepalen en beslissen wat hen goed uitkomt, zoals een afspraak na hun fitness om 20.00 uur… Dat gaat er dan weer een beetje over. Werkgenegenheid moet langs twee kanten komen, of eigenlijk zelfs langs drie; de werkgever, de kandidaat én onszelf. Wij dragen dan ook graag zorg voor onze klanten én kandidaten. Alleen zo bouwen we een lange termijnrelatie op, die werkt. Het is geven en nemen, ongedwongen. Waarbij het geven minstens even leuk is als het nemen. Dit geldt niet alleen voor ons, maar eigenlijk voor ieder ander. Als iedereen zou geven en nemen, en minstens evenveel genot zou halen uit het geven, wat zou dat niet zijn? Laten we deze week eens met z’n allen onze focus leggen op geven! Deal? 

Reageer